Игра на калмари и Тед Ласо са сред фаворитите за 74-ите

...
Игра на калмари и Тед Ласо са сред фаворитите за 74-ите
Коментари Харесай

Ще стане ли Игра на калмари първият неанглоезичен сериал с тв награда Еми

" Игра на калмари "  и " Тед Ласо " са измежду любимците за 74-ите телевизионни награди “Еми ”, предадоха Агенция Франс Прес и АП.   

Церемонията ще се състои в Лос Анджелис в 20:00 часа локално време. Награждаването дава обещание да бъде блестящо и празнично, разясняват продуцентите Реджиналд Хъдлин и Иън Стюарт. 

Големият въпрос на тазгодишните оценки " Еми " е дали за първи път в историята на телевизионните награди ще бъде отличена неанглоезична продукция. Южнокорейският сериал " Игра на калмар " е главният любимец за наградата в категорията за най-хубав трагичен сериал. 

Телевизионните награди " Еми “ са еквивалент на филмовите награди " Оскар “. Именно Американската академия за кинематографично изкуство и просвета отличиха една корейска продукция през 2020 година – игралния филм „ Паразит “. 

На телевизионните награди в Лос Анджелис обаче " Игра на калмари “ ще се сблъска със сериозна конкуренция. Сериалът " Наследници “ към този момент беше отличен с премия през 2020 година, а в този момент е номиниран в цели 25 категории.

" Трудно е за който и да било да се изправи против ефирен мастодонт като НВО “, разяснява Пийт Хамънд, редактор във филмовото списание " Дедлайн “. 

Очаква се оценката за най-хубав артист в трагичен сериал да отиде при Ли Джун-дже от “Игра на калмари ”.  В подобен случай южнокорейският артист би станал първият неанглоезичен артист, спечелил това влиятелно отличие. 

В категорията за най-хубав комедиен сериал любимец е " Тед Ласо “, който към този момент завоюва през 2021 година По всичко наподобява, че и тази година упоритостите на екипа са ориентирани към ново отличие. Комедията вкарва феновете в света на футбола. 

За най-хубав артист в комедиен сериал главен кандидат е Бил Хейдър от продукцията " Бари ", в която той е в ролята на палач, мечтаещ да стане холивудска звезда.

При дамите Джийн Смарт е огромната любимка за най-хубава актриса в комедиен сериал за присъединяване си в " Хитрини " ( " Hacks " ).  

За отличие в категорията за минисериал спорят пет продукции, четири от които са въодушевени от действителни кавги. " Aбстиненция “( " Dopesick “) с Майкъл Кийтън демонстрира огромния проблем с пристрастяването към опиоиди в Съединени американски щати. " Отпадането “ ( " The Dropout “) с Аманда Сейфрид разкрива медицински фалшификации, " Пам и Томи “ потапя феновете в абсурда, обвързван със сексзаписите на актрисата Памела Андерсън, а " Да откриеш Ана " ( " Inventing Anna " ) споделя историята на измамница в Ню Йорк. Парадоксално, любимец в тази категория е продукция, чиито основатели не се въодушевяват от кавги в действителния живот – " Белият лотос “. 

За актьорски оценки в минисериали любимци са Кийтън и Сейфрид.

Ветеранът от телевизионното шоу " Събота вечер онлайн ” Кенан Томпсън ще бъде водещ на церемонията за връчването на премиите " Еми ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР